Dr. Barna Andrea

Hírek

Honlapom 2024. őszén megújul, szeretettel várom az új honlapon is. Kellemes nyári pihenést kívánok!

barna.andrea.pszi@gmail.com      70-9423236


Tisztelt olvasóim, 2024/25-ben a Közép-Európai Mediációs Intézet KEMI Mentor képzésén veszek részt, amellyel a legmagasabb  szintű szakmai szervezet tagjaként további speciális ismereteket szerzek majd.


Kedves érdeklődők, örömmel osztom meg, hogy 2023. júniusában a KRE pszichológia szakán viselkedéselemző diplomát szereztem, tanulmányaimat a Debreceni Egyetem mesterszakán folytatom. Jogász és kommunikációs végzettségeim mellett pszichológiai szaktudasomat is a legmagasabb szintre szeretném emelni ügyfeleim még jobb támogatása érdekében.


Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Mi az a mediátor?

A mediátor: közvetítő. Feladata, hogy a vitában lévő két fél között úgy közvetítsen, vitájukat úgy tartsa mederben és őket abban támogassa, hogy végül megegyezzenek egy olyan megoldásban, amivel mindketten elégedettek. Én így fogalmaznám meg röviden, mi az a mediátor...

A mediációról szóló törvény meghatározása szerint egyébként a mediátor a mediációs eljárás, e sajátos permegelőző, konfliktuskezelő eljárás levezetője. Aki pártatlanul közreműködik a felek közötti vitát lezáró, kölcsönös megegyezésen alapuló megállapodás létrehozásában.

A mediátorok segítenek a konfliktusok békés megoldásában, de feladatunk az is, hogy minél többekkel megismertessük ezt a lehetőséget, hogy van más út is, mint a bíróság előtti pereskedés. Gyorsabb, olcsóbb, stresszmentesebb. A mediációs eljárás az Egyesült Államokban és Európában nagy hagyományokkal rendelkezik, és ma már Magyarországon is elterjedt, mert tehermentesíti a bíróságokat a megegyezéssel megoldható ügyektől és tehermentesíti az embereket a konfliktus elmélyülésétől. Válási ügyekben természetesen a gyerekek a legfőbb nyertesei annak, ha a szülők konfliktusa békésen rendeződik...

Korábban jogászként a közigazgatásban dolgoztam és azt kerestem, hogy mi az ami valójában érdekel. Ami nemcsak a munkám, de a hivatásom  is lehet. Abban biztos voltam, hogy emberekkel szeretnék foglalkozni. Segíteni. Érdekel a pszichológia, a kommunikáció, és a konfliktusokat megértéssel megoldani szeretem, semmiképpen sem élezni. De már enyém a jogászi gondolkodásmód. Ez pedig így együtt éppen egy mediátort tesz ki:-) Örülök, hogy sikerült létrehoznom az Irodát és mediátorként dolgozom...

Mediátorként, aki konfliktusokkal foglalkozik, mint jogász, de nem egyik vagy másik oldalon küzd az érdekekért életre-halálra. Mediátorként, aki úgy kommunikál, hogy különböző "kultúrák" között megtalálja a közös hangot. Mediátort, aki megérti az emberi problémákat, konfliktusokat, segít felismerni azok gyökereit és támogat a megoldásukban, mint a pszichológus.

Mi az a mediátor? Ha rólam van szó, akkor olyasvalaki, aki megtalálta a hivatását, amihez felhasználhatja mindazt amit valaha tanult és azt csinálhatja, amit szeret: segíthet.

e-mail icon Facebook icon