Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Melyik bíróság illetékes közös megegyezésünk jóváhagyásához? - címek és elérhetőségek

A házassági perre - így a házasság felbontása iránti perre - az a bíróság is illetékes, amelynek területén a házastársak utolsó közös lakóhelye volt, de az illetékességet az általános szabályok szerint is meg lehet állapítani.

Ezen általános szabályok szerint az a bíróság, amelynek területén az alperes lakik, mindazokban a perekben illetékes, amelyekre más bíróság kizárólagos illetékessége megállapítva nincs (ez az ún. általános illetékesség). A polgári perrendtartás szabályai szerint a fenti szabályhoz kiegészítő rendelkezések is kapcsolódnak, erről honlapomon a "Jogszabályok" cím alatt részletesen olvashat (http://www.drbarnaandrea.hu/jogszabalyok-valas-mediacio).

Mivel legtöbben Budapestről és környékéről keresnek meg, alábbiakban áttekintés olvasható az itt működő bíróságok iletékességéről és a bíróságok elérhetőségi adatairól.

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten az I., a XI., a XII. vagy a XXII. kerületben volt, akkor a Budai Központi Kerületi Bíróság illetékes. A Budai Központi Kerületi Bíróság a II. kerületben, a Budakeszi út 51/B. szám alatt található (postacíme: 1525 Budapest, Pf.: 223.), telefonon a +36-1/391-4930 központi számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budai-kozponti-keruleti-bi...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten a II. vagy a III. kerületben volt, akkor a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a III. kerületben, a Miklós u. 2. szám alatt található, telefonon a +36-1/430-6500 számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-ii-es-iii-kerule...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten a IV. vagy a XV. kerületben volt, akkor a Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti IV. és XV. Kerületi Bíróság a IV. kerületben a Tavasz u. 21. szám alatt található (postacíme: 1325 Budapest, Pf. 109.), telefonon a +36-1/231-6700 központi számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-iv-es-xv-kerulet...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten az V., a VI., a VII. , a VIII., a IX., a X., a XIII., a XIV., a XVI. vagy a XVII. kerületbenvolt, akkor a Pesti Központi Kerületi Bíróság illetékes. A Pesti Központi Kerületi Bíróság az V. kerületben, a Markó u. 25. szám alatt található (postacíme: 1887 Budapest, Pf. 28.), telefonon a +36-1-354-6000 központi számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/pesti-kozponti-keruleti-bi...

Amennyiben az utolsó közös lakóhely Budapesten a XVIII. vagy a XIX. kerületben volt, akkor a Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság a XIX. kerületben, a Kossuth tér 7/9. szám alatt található (postacím: 1703 Budapest, Pf. 4.), telefonon a +36-1/357-4333 számon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-xviii-es-xix-ker...

Amennyiben pedig az utolsó közös lakóhely Budapesten a XX.,  a XXI. vagy a XXIII. kerületben volt, akkor a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság illetékes. A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság a XXI. kerületben, a Rákóczi Ferenc u. 78-82. szám alatt található (postacím: 1751 Budapest, Pf. 96.), telefonon a +36-1/277-0044 vagy a +36-278-5900 számokon érhető el, honlapjuk címe: http://birosag.hu/torvenyszekek/jaras-birosag/budapesti-xx-xxi-es-xxiii-...

A bíróságok ügyfélfogadási rendje különböző, honlapjukon olvasható, de általában a délelőtti órákban fogadják a beadványokkal érkezőket, szerdán meghosszabbított időben (illetve a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán csak délután).

Azoknak, akik utolsó közös lakóhelye nem budapesti - például az aggomerációban található - az illetékes bíróságról a mediációs során vagy érdeklődésükre telefonon tudok felvilágosítást adni.

Amennyiben a mediáció során - vagy akár már előtte, egymás között -  minden kérdésben sikerül megegyezni, akkor az elkészült és mediátor által ellenjegyzett közös megegyezést (keresetlevél kíséretében, amelynek elkészítése a mediációs megállapodáshoz szorosan kapcsolódik) a fentiek szerinti bíróságra kel benyújtani. A mediációban részt vevőknek ehhez természetesen minden szükséges egyéb iratot és információt biztosítok, így a fentiek általános tájékoztatásul szolgálnak annak érdekében, hogy előzetesen is tájékozódni lehessen.

e-mail icon Facebook icon