Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással hétfői, szerdai és csütörtöki napokon 8.30 és 15.30 közötti időszakra, tel: 70-942-32-36


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Nyolc év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat az info@drbarnaandrea.hu emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: info@drbarnaandrea.hu
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Blog

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők kérdéséhez?

Melyik bíróság illetékes közös megegyezésünk jóváhagyásához? - címek és elérhetőségek

A házassági perre - így a házasság felbontása iránti perre - az a bíróság is illetékes, amelynek területén a házastársak utolsó közös lakóhelye volt, de az illetékességet az általános szabályok szerint is meg lehet állapítani.

Miért fáj annyira a szakítás?  ÉN=MI-TE (HVG-Extra Pszichológia 2015/4. szám)

A HVG-Extra - Pszichológia című magazin legutóbbi számában Almási Kitti pszichológus ír a szakításról, annak lélektanáról. Néhány gondolat a cikkből, amely alcímként - "ÉN=MI-TE" - a lényeget fogalmazza meg röviden.

Milyen hosszú a mediációs folyamat?

A hozzám fordulók gyakran teszik fel a kérdést: milyen hosszú folyamatra kell számítaniuk, ha mediátor segítségével szeretnének közös megegyezésre jutni a válás kérdéseivel kapcsolatban? Milyen "gyorsan" tudok segíteni, ha gondok vannak a kapcsolatban és meg szeretnék oldani a problémáikat? Mennyi időt vesz tehát igénybe egy mediációs folyamat?

A válasz sokrétű és nem általánosítható. Ami biztos: néhány hét vagy hónap a maximum, amire gondolni kell - legyen szó párkapcsolati vagy válási mediációról.

Kell egyáltalán párterápia? Vagy csak "kibírhatóvá" teszi a kibírhatatlant? - Nők Lapja Psziché 2015. március

A Nők Lapja Psziché 2015. márciusi száma leginkább érdekes cikke két ellentétes véleményt állít szembe: kell-e a párterápia, vagy az egész csak "erőltetése" valaminek, ami nem megy?

Miért van annyi konfliktus a kapcsolatunkban?

Mi állhat a konfliktusaink mögött?

Az új polgári törvénykönyv családjogi - válással kapcsolatos - szabályai

2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv (Ptk.), amely magában foglalja a családjog alapvető szabályait. Ezzel a Csjt. (a családjogi külön törvény) hatálya megszűnt, március 15-e óta a Ptk.-ban találhatóak meg a házasságra, a válásra vonatkozó alapvető rendelkezések.

A válás mindkét félnek nehéz: annak is, aki a döntést hozta...

Ritkán fordul elő, hogy a válásra úgy kerül sor, hogy mindkét fél így döntött, egyetértésben, és egyikükben sincs csalódottság vagy fájdalom. A legtöbb esetben a szakításról egyikük dönt, a másik pedig még úgy gondolja, hogy lenne esély a javításra.

Az NLP, mint a mediációt segítő módszer
NLP oklevél - Barna Andrea mediátor

2013 februárjában Bíró Gyula, a Károli Gáspár Református Egyetem professzora egy éves NLP-NLPt sajátélményű önismereti kommunikációs és gyakorlati tanfolyamot indított, amelyre nagy érdeklődéssel és várakozással jelentkeztem.

Fejlődünk, változunk - fejlődik a kapcsolatunk is?

Mindannyian folyamatosan változunk, haladunk saját életutunkon. Fejlődünk. És közben a kapcsolatunk is változik: már nem ugyanazok vagyunk, akik évekkel ezelőtt, ígyhát kapcsolatunk sem lehet ugyanaz, mint évekkel ezelőtt. A kapcsolatban voltaképpen két egyéni életút találkozik és halad együtt tovább.

Oldalak