Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Mi az a mediáció?

A mediációról nemrég még kevesen és keveset tudtak Magyarországon, pedig törvényi szabályozása már több, mint tíz éves. Hatékony és külföldön régóta elterjedt, jól bevált módszere a vitarendezésnek.

Ahogy a mediátorokkal egymás közt mondani szoktuk: először is azt kell tisztázni, hogy a mediáció nem meditáció... t-vel ugyanis egyelőre talán többen ismerik ezt a szót.

Pedig jövőre bizonyos esetekben kötelező lesz mediátorhoz fordulni!

Mi az a mediáció? A legtöbben annyit tudnak róla, hogy valamiféle közvetítés, a pereskedés helyett. A jogi szabályozásban a mediációra a "közvetítés", a mediátorokra a "közvetítő" kifejezést alkalmazzák, azonban a köznyelvben ez inkább az ingatlanközvetítőket juttatja az eszünkbe... Talán célszerűbb itt a blogon a mediáció kifejezésnél maradni:-)

A törvény szerint a mediáció sajátos permegelőző, konfliktuskezelő, vitarendező eljárás, amelynek célja hogy a felek egy semleges harmadik személy bevonásával a vita megoldását tartalmazó megállapodást kössenek.

Ha körülnézünk egy kicsit, ilyen megfogalmazásokkal találkozhatunk:

  • A mediáció alternatív vitarendezési módszer, ahol a felek egy külső segítő, a mediátor segítségével találják meg a mindkettőjük számára megfelelő közös megoldást.
  • A mediáció olyan problémamegoldó folyamat, ahol egy kívülálló szakértő személy, a mediátor segít a vitás feleknek tisztázni a konfliktus természetét és olyan megoldást találni, amely mindkettejük számára kielégítő.
  • A mediáció konfliktuskezelés: segít a feleknek átlépni eredeti állapotukból egy ésszerűbb álláspont felé, hogy munkaszövetségre lépjenek és eljussanak egy olyan megoldáshoz, mely mindkettejüknek jó.
  • A mediáció közvetítés: a konfliktusban álló felek között külső segítséggel zajló közelítés, amelynek célja, hogy létrejöjjön a mindenkinek megfelelő, közös megoldás.

Én a mediációt úgy fogalmaznám meg, hogy olyan folyamat, amelynek során az egymással szemben álló felek a harctól a békéig jutnak el: egymás közti és belső békéjükig...

Kötelező lesz a mediáció?

e-mail icon Facebook icon