Dr. Barna Andrea

Hírek

Kedves látogatók! Az elmúlt hosszabb időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Nyolc év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat az info@drbarnaandrea.hu emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: info@drbarnaandrea.hu
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

A mediátor meg akarja menteni a kapcsolatot?!

Nem. A mediáció ebben az értelemben nem ki-békítő eljárás. A mediáció annak a célnak az elérésében segít, amit a felek kitűztek: legyen az a kapcsolat újjáépítése, vagy békés lezárása.

Van egy olyan arca, amelyik békít...

Az a tapasztalat, hogy a válási mediációra jelentkezők közel fele végül mégsem válik el. Meggondolják magukat, de nem azért, mert a mediátor ékesszólásával meggyőzte őket, hogy bizony, mégiscsak jó ez a kapcsolat. Hanem mert sokszor már egy találkozás elég egy objektív kívülállóval, a mediátorral, hogy a kapcsolat új fényben tűnjön fel. A válásra jelentkezés sokszor segélykiáltás: csináljunk valamit, mert ez így nem jó! Ilyenkor valójában párkapcsolati mediációt szeretnének, segítséget kérnek a kapcsolatuk helyrebillentéséhez. A mediáció "békítő eljárás" mívoltára van szükségük. Szinte az első pillanatban érezhető, hogy a bejelentkezett pár valójában mit szeretne.

És van a mediációnak egy olyan arca, amelyik elválni segít...

Amikor a válási szándék nem segélykiáltás. Hanem szilárd döntés. Ilyenkor a mediáció elválni segít, ebben az értelemben a mediáció "elválasztó eljárás". Ahogy szoktuk mondani: válás bírósági tárgyalások nélkül.

Azt vettem észre, hogy van olyan téves elképzelés, hogy a mediáció kibékítő eljárás: "nem megyek mediátorhoz, mert én már nem akarom ezt a kapcsolatot!". A mediátor azonban nem kibékítő. Abban az értelemben semmiképpen, hogy minden vágya lenne kibékíteni a feleket és rózsaszín keretben ismét együtt látni őket. Nem. A mediáció célja az, hogy a felek békében legyenek egymással. Együtt vagy külön, ahogy ők szeretnék. De békében. Ha elválnak, legyen teljesen lezárva a kapcsolat, ne csak azt higgyük, hogy le van. 

Sokszor aki válni akar úgy van vele: "ezt a döntést már meghoztam, minek a másikkal érzelmekről beszélni, azok már pont hogy nincsenek, ezért van vége. Ne akarjon senki arról beszéltetni, hogy milyen érzelmek vannak, voltak: osztozzunk és felejtsük el egymást." Ilyenkor lehet, hogy a sértettség beszél belőle, vagy a félelem, hogy esetleg meggondolja magát, mindenesetre indulatok vannak. Mert amikor a válás megtörténik, akkor még vannak érzelmek. Akkor is, ha azt gondoljuk, hogy nincsenek. Amíg ezek fennállnak, addig nincs lezárva a kapcsolat, addig nem kezdődhet új élet.

A bírósági válás során ezek az indulatok csak nőnek, gyűlik a sérelem, még több érzelem keletkezik és a felek továbbra is egymáshoz vannak kötve, a bírósági tárgyalások egymást követik. Miben más a mediáció? Nem abban, hogy az érzelmek kitárgyalásával megpróbálja újra összehozni a feleket! A mediáció segít elválni egymástól érzelmileg is.

e-mail icon Facebook icon