Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Ki legyen a mediátorunk?

Mediátort keresve számos honlapot találhatunk, amelyek színvonalasak és jónak tűnnek. Az a kérdés járt a fejemben, amikor a honlapokat böngésztem, hogy vajon én hogy választanék?

Én a szimpátia alapján döntenék.

És ez alatt az összbenyomást értem: milyen érzéseim voltak, amikor a honlapot megláttam, mi volt a benyomásom amikor a bemutatkozást elolvastam. És persze sokat számít a fotó is. Valaki már alapból bizalmat ébreszt, derüs és mosolygós, mások komornak tűnnek, megint mások - és ez fura, hiszen lehetőség van a legjobb oldalukat mutatni és mégis: - fáradtnak.

Érdekes módon nekem második helyen számítana csak a szakmai háttér, azazhogy az adott mediátor tanár, jogász, orvos vagy pszichológus-e eredetileg. Nyilván van egyfajta kép bennem is, milyen egy tanár, vagy milyen egy jogász. És van amelyik szakma valamiért szimpatikusabb. Logikusan persze azt gondolnánk, hogy nemcsak ez a kép, hanem maga a szakmai tudás is fontos: például jól jön egy pszichológus, ha egyéni problémák is vannak. Vagy egy jogász, aki ismeri a válás jogi hátterét.

Ebben azért van valami...

Olvastam olyat is mediációs honlapon, hogy a mediátor eredeti szakmája egyáltalán nem fontos, mert az valójában csak szűkíti a látókörét. Én ezzel nem értek egyet. Inkább más és más irányban tágabb a látóköre az egyes mediátoroknak. Szerintem a mediátorok sokfélesége éppen azért érdekes, mert - ahogy már többször idéztem - a mediátor-kabát minden mediátoron máshogy áll. Mert mindannyian mások vagyunk: óvónők, mérnökök vagy jogászok, akiket szerintem egyedivé tesz és más-más szemlélettel gazdagít tanárságuk, jogászságuk, vagy közgazdász mívoltuk.

Persze nemcsak a papírok számítanak, hiszen olyan sokminden érdekel egy embert: hobbiból is olyan sokmindennel foglalkozik, ami aztán a szemléletét is alakítja. Vagy ha mondjuk gyerekei vannak: szerintem azzal annyi gyakorlati tapasztalatot szerez konfliktuskezelésből, empátiából, és hozzá annyi önismeretre tesz szert, hogy az talán felér egy továbbképzéssel.

A mediátor - bár mint tudjuk csak kívülről segít és objektív - mégis bizalmon alapuló kapcsolatot alakít ki az ügyfelekkel. Legalábbis az általam alkalmazott érzelmi fókuszú mediációban feltétlenül. Ez a legfontosabb. Ezért gondolom úgy, hogy mediátort bizalmi alapon kell választani: azt, aki egyszerűen csak szimpatikus.

És az csak plussz jó, ha olyan szakmai ismeretekkel rendelkezik, ami éppen jól jön az adott ügyben: mondjuk jogász, ha válásról van szó. Nekem és az ügyfeleknek is biztonságot ad, hogy úgy tudok mediálni, hogy közben ismerem a jogi hátteret. És úgy tudok párkapcsolati konfliktusokban segíteni, hogy ismerek terápiás módszereket, a családállítást, az NLP-t...

A mediátorok egyébként egy külön világ: az eredeti szakmájuk csak színezi a képüket, de a mediátor az már bizony mediátor. Mediátor-szemlélettel, mediátor-szakmaisággal.

e-mail icon Facebook icon