Dr. Barna Andrea

Hírek

Tisztelt érdeklődők! 2023. március 1-től ismét várok minden válással kapcsolatos kérdést, megkeresést, időpontfoglalást egyéni tanácsadásra vagy mediációra. Időpont sms-ben is kérhető, azonnali visszaigazolással: 70-942-32-36

Emailben: barna.andrea.pszi@gmail.com


Kedves olvasóim, az elmúlt időszakban a feltöltődésre helyeztem a hangsúlyt, átmenetileg nem vállaltam megbízásokat, képzéseken vettem részt, többek között pszichológia alapszakos diplomát szereztem. Azt gondolom, hogy segítőként különösen fontos rendszeresen "szünetet tartani", belülről is építkezni, töltődni ahhoz, hogy minden megkeresésnél teljes szívvel forduljak ügyfeleimhez, a rutin kizárólag a szakmai tudás mélységében jelentkezzen. Közel 10 év telt el Mediációs Irodám indulása óta, most tehát rekreációs szabadságom után hamarosan megújult honlap-tartalommal és aktívabb közösségi média jelenléttel jelentkezem majd, hogy az érdeklődők minél több hasznos információhoz juthassanak nálam a mediáció témakörében. Kérdéseiket, témajavaslataikat a barna.andrea.pszi@gmail.com emailcímen várom!


2020. márciusától term.gy. és eü. alapképzésen vettem részt, amelyet sikeres vizsgák követtek. A gyakorlati oklevél megszerzésével a módszerrel kapcsolatos tanulmányaim megkezdése után hat évvel, 2021 nyarán, hivatalosan is kineziológus végzettséget szerzek. A képzés szemléletformáló: a közös megegyezések létrehozását lelki oldalról segíti; előmozdítja az emberi működés és viszonyok még jobb elméleti ismeretét. Emellett 2020. ősze óta a Károli Gáspár Református Egyetem BA pszichológus-hallgatója vagyok, szintén abból a célból, hogy még több ismerettel, hatékonyan segíthessem a hozzám fordulókat. Az elmúlt egy évben továbbá négy mediációs továbbképzésen és konferencián vettem részt.


2018. szeptemberében az International Center or Nonviolent Communication által szervezett Erőszakmentes kommunikáció tréningen vettem részt. Köszönöm a kapott tudást, szemléletet Rambala Éva trénernek!


Öt év gyakorlati munka után, 2018. márciusában - két további továbbképzés teljesítésével - a következő öt évre vonatkozóan is nyilvántartott mediátor lettem, így friss elméleti és hosszú évek gyakorlati tapasztalatával várom tisztelt ügyfeleimet továbbra is.


Kedves ügyfeleim és honlap-látogatók, elfoglaltságom esetén időpontegyeztetés (és visszahívás kérése) sms-ben a 70-9423236 telefonszámon lehetséges.


Tájékoztatom Önöket, hogy aktuális (őszi/téli/tavaszi/nyári) szabadságom, valamint továbbképzések ideje alatt a válaszadási idő hosszabb lehet, emiatt megértésüket és türelmüket előre is köszönöm!


Tisztelt érdeklődők: 2016. április 28. - május 1. között kineziológiai továbbképzésen veszek részt, ezért ebben az időszakban hívást nem tudok fogadni, sms-ben azonban ezidő alatt is elérhető leszek.


Tájékoztatom kedves ügyfeleimet és az érdeklődőket, hogy a Mediációs Iroda 2015. június 1-jétől könnyebben megközelíthető helyre költözött. Az új cím: XIV. kerület, Várna utca 12-14.

Az új irodahelyiségben továbbra is várom mindazokat, akik szeretnék válásukat közös nevezőre jutva, megnyugtató módon megegyezve lebonyolítani, vagy kapcsolatukat rendbe hozni.


Új írásom a blogban a párterápia létjogosultságáról szól: érdemes "kibírhatóvá" tenni a kapcsolatot? Vagy inkább lépjünk? (2015. március 25.)


2014. március 15-én hatályba lépett az új polgári törvénykönyv, amely a válásokra vonatkozóan is hozott jogi változásokat: áttekintés a blogban.


Örömmel tájékoztatom kedves ügyfeleimet, hogy néhány hete, 2013. december 8-án átvehettem az egy éves NLP-NLPt gyakorlati kommunikációs tanfolyam elvégzését igazoló oklevelemet. Remélem, hogy ezzel az újabb képesítéssel és szélesebb körű tudással még hatékonyabban segíthetem a hozzám fordulókat kapcsolatuk javításában, vagy békés lezárásában.


2013. decemberében a legolvasottabb blogbejegyzés: "Másképp gondolkodnak a férfiak és másképp a nők" a férfi-női gondolkodás különbségeiről...


Az Iroda 2013. október 1-jétől a XIII. kerület Petneházy utcában működik. Szeretettel várom ügyfeleimet az új honlap mellett új irodámban is!

Kapcsolat

Hívjon: 70-942-32-36

Írjon: barna.andrea.pszi@gmail.com
Keressen a facebook-on:
Dr. Barna Andrea Mediációs Iroda

Legfrissebb bejegyzés

A párkapcsolat és a szülők

A jól működő párkapcsolat két önálló, felnőtt ember szövetsége. Ahogy mondani szokták: akkor jó, ha "H" betőt formáz, nem két egymásra támaszkodó szárból álló "A" betűt. Hogyan kapcsolódik ez a szülők...

Mikor jön el az a pont, hogy érdemes mediátorhoz fordulni?

Amikor kialakul egy konfliktus, vagy észrevesszük, hogy a kapcsolatunk veszélyben van, megpróbáljuk megoldani, megpróbálunk tenni ellene. Mikor jön el az a pont, amikor mediátort kell keresnünk? 

Ha felmerül a válás gondolata, akkor célszerű minél előbb. Ez ugyanis azt jelenti, hogy már nem látjuk az útját, mit lehetne tenni. Ha ugyan válni nem akarunk, de a helyzet tarthatatlan, akkor szintén célszerű minél előbb mediátorhoz fordulni. Miért?

Mert a konfliktusok általában egyre csak éleződnek. Annál nagyobb az esély a megoldásra, minél hamarabb kiiktatódnak a "konfliktuskezelésből" az indulatok, minél hamarabb, szabályozott mederben, meghatározott "játékszabályok" szerint beszélünk a problémáról. A mediátor ebben segít. És abban, hogy "külső szemmel" lássuk a problémát.

Ha a kommunikáció hiányos, azaz "szőnyeg alatt" van a probléma, akkor szintén mielőbb kezelni kell, mielőtt teljesen eltávolodnak a felek. Ilyenkor ugyanis csak gyűlik, gyűlik a feszültség. Ráadásul mindkét fél azon van - ha nem is tudatosan - hogy álláspontjának újra és újra elmesélésével támogatókat keressen magának barátaiban, családtagjaiban. Akik természetesen támogatják is, hiszen ezért barátok. De ez sokszor csak mélyíti a konfliktust, és egyre kevésbé látja már a másik szempontjait, saját hibáit.

Érdemes mielőbb mediátorhoz fordulni akkor is, ha kiderül, hogy a másik külső kapcsolatot talált, vagy én magam vagyok ebben a helyzetben. Ez mindig súlyos kapcsolati problémára utal és nagyon megterhelő mindkét fél részére. A bizalom megrendülése és a csalódottság az egyik oldalon, a bújkálás és az őszinteség kínzó hiánya a másik oldalon egyaránt romboló. A mediátor célja ilyenkor nem az, hogy feltétlenül rendbehozza a kapcsolatot. Hanem hogy abban segítse a feleket, hogy ezt a terhet ne cipeljék: ha a kapcsolat menthetetlen, akkor békésen zárják le, érzelmileg is, ha viszont meg szeretnék menteni, akkor pedig ebben nyújtson segítséget.

Ezekben az esetekben nagyon fontos az, hogy a mediátor titoktartásra kötelezett! A hozzá fordulók által elmondott bizalmas információkat soha nem adja ki a másik félnek. Nem tesz igazságot és nem ítélkezik. Viszont lehetőséget ad arra, hogy az egyéni beszélgetések keretében tisztázódjon mindkét félben, hogy milyen jövőt szeretne ennek a kapcsolatnak.

Kötelező lesz a mediáció?

e-mail icon Facebook icon